Ізраїль ліквідував двох наступників лідера «Хезболли» - Нетаньягу

Ізраїль ліквідував двох наступників лідера «Хезболли» - Нетаньягу

Укрінформ
Біньямін Нетаньягу заявив, що після знищення лідера ліванського угруповання «Хезболла» Хасана Насралли ізраїльські військові ліквідували двох його наступників.

Про це прем’єр-міністр Ізраїлю він сказав у відеозверненні до жителів Лівану, яке виголосив англійською мовою, передає Укрінформ.

«Ми ослабили можливості «Хезболли». Ми ліквідували тисячі терористів, зокрема й самого Насраллу та його наступника, і наступника його наступника. Сьогодні «Хезболла» слабша, ніж вона була протягом багатьох років», – заявив Нетаньягу.

За його словами, «Хезболла» перетворила Ліван на склад боєприпасів і передову військову базу Ірану.

Читайте також: ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію понад 400 бойовиків «Хезболли»

Нетаньяху закликав ліванців узяти контроль над країною у свої руки. «Ви заслуговуєте на те, щоб повернути Лівану спокійні часи. Ви заслуговуєте на інший Ліван – одну країна, один прапор, один народ. Не дозволяйте цим терористам знищити ваше майбутнє більше, аніж вони вже це зробили», – наголосив прем’єр-міністр Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня Армія оборони Ізраїлю заявила, що лідер терористичної організації «Хезболла» Хасан Насралла був знищений у результаті авіаудару по Бейруту.

Читайте також: Підрив пейджерів у Лівані: у WP розкрили деталі операції Ізраїлю проти «Хезболли»

Згодом з'явилася інформація, що «Хезболла» після масованих авіаударів Ізраїлю втратила контакт із Хашемом Сафіддіном, який вважався наступником ліквідованого лідера угруповання.

8 жовтня стало відомо, що ВПС Ізраїлю під час атаки на столицю Лівану ліквідували керівника штабу «Хезболли» Сухайла Хусейна Хусейні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-