Санду не прийшла на дебати з двома проросійськими кандидатами в президенти Молдови

Санду не прийшла на дебати з двома проросійськими кандидатами в президенти Молдови

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду, яка балотується на новий термін, не прийшла на дебати з кандидатами у президенти Александром Стояногло і Ренато Усатим.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Дебати за участю трьох кандидатів мали проходити 8 жовтня в ефірі суспільного телебачення Teleradio Moldova.

Стояногло після вступного слова залишив студію. «Мені нема чого обговорювати з паном кандидатом Усатим. У мене немає питань ні до пана Усатого, ні до інших кандидатів. Я хотів провести конструктивний діалог із представниками нинішньої влади», - сказав він, додавши, що це не означає, що він не братиме участі в інших дебатах.

Своєю чергою Усатий сказав, що теж не має запитань до Стояногло, але він залишиться на дебатах, щоб «використовувати цю платформу для обговорення з громадянами».

Читайте також: Європарламент закликає ЄС зміцнити стійкість Молдови перед російським втручанням у вибори

Санду раніше не дала конкретної відповіді, чи братиме участь у дебатах. «Я не кажу, що не братиму участі, подивимося, як розвиватимуться події. Ми побачимо, з ким відбуватимуться дебати. Громадяни побачать, що за люди балотуються, що вони робили в минулому, хто їх підтримує, хто їх фінансує, чиї інтереси вони просувають», - сказала вона.

За словами Санду, вона не має бажання брати участь разом з «недійсними» кандидатами, маючи на увазі політиків, яких підтримують бізнес-інтереси або кримінальні угруповання.

Читайте також: Вступ до ЄС: Молдова звинуватила Росію у спробі вплинути на референдум

Останнє опитування громадської думки показало, що Санду впевнено лідирує з 36% підтримки проти 10% у Стояногло і 7,5% в Усатого.

Як повідомляв Укрінформ, президентські вибори і референдум про вступ до ЄС відбудуться в Молдові 20 жовтня.

Колишнього генерального прокурора Александра Стояногло на них підтримують проросійські опозиційні соціалісти.

У жовтні 2021 року Стояногло відсторонили від посади генпрокурора. Згодом йому висунули обвинувачення у незаконному збагаченні.

Ренато Усатий, який двічі був обраний мером Бєльців, є лідером проросійської "Нашої партії". Крім молдовського він має громадянство Росії.

Чинний президент Мая Санду неодноразово називала Росію однією з найбільших загроз для Молдови.

Фото: Veridica

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-