Втрата території є найгіршим меседжем для міжнародного права - Пленкович

Втрата території є найгіршим меседжем для міжнародного права - Пленкович

Укрінформ
Втрата території Україною на переговорах із Росією – це найгірший меседж для міжнародного права і буде зеленим світлом для будь-кого, хто має амбіції з розширення.

Про це заявив Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Дубровнику, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо на переговорах ви слабші, значить ваша позиція буде слабкою, і результати будуть очевидні: вам доведеться думати про поступки, якісь втрати території. Це найгірший меседж для міжнародного права, який можна зробити. Це означатиме зелене світло для будь-кого достатньо сильного з амбіціями розширення, аби цим зайнятися», – сказав Пленкович.

Він підкреслив, що в цьому питанні уряд Хорватії дотримується узгодженої політики, що ґрунтується на міжнародному праві і здоровому глузді.

Читайте також: Зеленський заявив про вирішальні три місяці, щоб зрушити ситуацію в бік миру

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Дубровнику (Хорватія) Володимир Зеленський бере участь у третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

Лідери України та Хорватії також провели переговори та підписали Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між державами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-