Ураган Мілтон втрачає потужність на шляху до Флориди

Ураган Мілтон втрачає потужність на шляху до Флориди

Укрінформ
Потужність урагану Мілтон, який насувається на Флориду, зменшилася за пів доби до урагану четвертої категорії, втім залишається руйнівною.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Укрінформ.

«Швидкість вітру шторму дещо знизилася – зі 160 миль/год (понад 250 км/год) зранку до 145 миль/год (понад 230 км/год), але він залишається надзвичайно небезпечним штормом четвертої категорії»,- зазначає видання із посиланням на дані синоптиків.

Очікується, що потужність Мілтона може знижуватися й далі, тому ймовірно він досягне узбережжя Флориди як ураган третьої категорії. Такі прогнози є оптимістичними для жителів штату, які майже два тижні тому пережили нищівний ураган четвертої категорії Гелен, який забрав життя понад двохсот людей.

Тим не менше, місцева влада продовжує закликати населення евакуюватися з районів, які потенційно підпадають під удар стихії.

Читайте також: Жителі Флориди тікають від урагану «Мілтон», на автотрасах затори - CNN

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ураган Мілтон, який вирує в Мексиканській затоці та наближається до південного узбережжя США, набув найвищого, п’ятого, рівня потужності.

У вівторок президент США Джо Байден офіційно відклав візит до Німеччини, де мав також взяти участь у зустрічі Контактної групи з питань оборони України, через ураган Мілтон. У Білому домі підкреслили, що глава держави стежитиме за тим, як проводиться підготовка до урагану та реагування на його наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-