Китайський виробник Chery почав збирати автомобілі у Росії - Reuters

Китайський виробник Chery почав збирати автомобілі у Росії - Reuters

Укрінформ
Китайський автовиробник Chery, окрім імпорту готових автомобілів до РФ, почав збирати авто на трьох російських заводах, залишених західними компаніями після повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Ідеться про заводи в Москві, Санкт-Петербурзі й Калузі, які раніше належали відповідно Volkswagen, Nissan і Mercedes-Benz.

Китайський автовиробник від початку року збирає на цих підприємствах найпопулярніші свої кросовери Tiggo 7 та Exeed. Першу модель китайці спеціально для російського ринку перейменували в Xcite X-Cross 7 і наприкінці вересня вже виграли звання «найкращий новий бренд Росії». 

Водночас мова не про повноцінний запуск виробництва, а мінімальне фінальне збирання російськими робітниками під наглядом китайських інженерів завезених із Китаю автомобільних комплектів, які надходять на заводи майже повністю зібраними. 

Це дозволяє класифікувати їх як вироблені в РФ та уникнути сплати високих тарифів при ввезенні готових авто. 

Зазначається, що компанія Chery і її російські партнери прагнуть мінімізувати розголос про виробництво в Росії, оскільки співпраця Китаю з РФ уже привернула увагу Заходу й окремі її напрямки потрапили під санкції.

Читайте також: Chery відкриє в Іспанії свій перший європейський завод

За даними профільних видань, наразі на російському автомобільному ринку залишилося лише 14 брендів, одинадцять із яких – китайські. Останні захопили більше половини авторинку РФ із точки зору продажів та розширюють свою експансію. 

На Chery сьогодні припадає майже п’ята частина всіх продажів легкових автомобілів у Росії.

Як повідомляв Укрінформ, із 10 жовтня у Великій Британії запрацював підрозділ із контролю за дотриманням торговельних санкцій (OTSI) з новими повноваженнями щодо покарання компаній, які не дотримуються обмежень на надання послуг Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-