Прем'єр Лівану закликав ООН ухвалити резолюцію про припинення вогню з Ізраїлем

Прем'єр Лівану закликав ООН ухвалити резолюцію про припинення вогню з Ізраїлем

Укрінформ
Прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті в п'ятницю закликав Організацію Об'єднаних Націй ухвалити резолюцію із закликом до «негайного» припинення вогню між Ізраїлем і підтримуваним Іраном угрупованням "Хезболла".

Про це повідомляє Arab News, передає Укрінформ.

Мікаті заявив, що МЗС Лівану звернеться до Ради Безпеки ООН з проханням ухвалити резолюцію із закликом до "повного і негайного припинення вогню".

Він сказав, що його уряд відданий "повному застосуванню Резолюції 1701", яка була прийнята в 2006 році і закликає до того, щоб ліванська армія і миротворці були єдиними збройними силами, розгорнутими на півдні країни.

"Хезболла" згідна з цим питанням", - додав він.

Раніше урядове джерело повідомило, що "Хезболла" поінформувала ліванську владу, що погодилася на припинення вогню з Ізраїлем 27 вересня, проте того ж дня в результаті ізраїльського удару було вбито її лідера Хасана Насраллу.

Читайте також: Україна висловила стурбованість ізраїльським обстрілом миротворчих сил ООН у Лівані

Раніше підтримуване Іраном бойове угрупування заявляло, що погодиться на перемир'я лише в тому випадку, якщо воно буде укладено і з їхнім палестинським союзником ХАМАС в Газі.

Як повідомляв Укрінформ, Франція скликає 24 жовтня в Парижі конференцію міністерського рівня для розв’язання проблем Лівану, пов’язаних з воєнним конфліктом Ізраїлю з угрупуванням "Хезболла".

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-