Трамп посилює брехню про мігрантів, щоби покращити свої рейтинги - ЗМІ

Трамп посилює брехню про мігрантів, щоби покращити свої рейтинги - ЗМІ

Укрінформ
Після розвінчаних наративів Дональда Трампа про начебто «поїдання» мігрантами в США домашніх тварин, експрезидент знову вдається до поширення неправдивих заяв про «венесуельські банди», які начебто захопили будинки в штаті Колорадо.

Як пише The Washington Post, такі заяви він почав поширювати останнім часом, у тому числі на виборчих мітингах, повідомляє Укрінформ

«У п'ятницю Трамп провів мітинг у містечку Аврора, штат Колорадо після того, як кілька разів виступив із хибними заявами про начебто захоплення венесуельською бандою житлових будинків у передмісті Денвера»,- зазначає видання.

Трамп, зокрема, заявив, що наплив жорстоких членів венесуельської тюремної банди з Трен-де-Арагуа «вторгся і завоював» будинки під Денвером. При цьому, він звинуватив Камалу Гарріс у «імпорті армії нелегальних іноземців, які є членами банди та злочинними мігрантами з темниць Третього світу». У цьому зв’язку він назвав чинну віцепрезидентку США «розумово неповноцінною».

Місцеві чиновники, в тому числі мер-республіканець Аврори Майк Кофман, заявили, що заяви експрезидента є неправдивими та явно перебільшені.

Видання зазначає, що Трамп знову вдається до теми мігрантів, оскільки втрачає підтримку з боку виборців у питаннях внутрішньої економіки.

Читайте також: Розпочався прокат скандального кінофільму про ранні роки Трампа

«На останньому етапі своєї третьої президентської кампанії Дональд Трамп схиляється до шовіністських, антимігрантських заяв та просуває аргументи, зосереджені на нагнітанні страхів, брехні й стереотипів щодо мігрантів, оскільки опитування показують, як його перевага в економічних питаннях тане», - пише газета.

Як повідомляв Укрінформ, місяць тому Дональд Трамп та його прихильники MAGA почали поширювати теорії змови про те, що гаїтянські іммігранти в Огайо начебто їдять домашніх котів і собак. Він пообіцяв вислати їх назад до Гаїті, якщо стане президентом, попри те, що ці люди легально проживають в Сполучених Штатах. Місцева влада, правоохоронні органи та ЗМІ спростували заяви Трампа як такі, що не мають під собою жодних підстав.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-