Туск анонсував стратегію для боротьби з нелегальною міграцією

Туск анонсував стратегію для боротьби з нелегальною міграцією

Укрінформ
Глава польського уряду Дональд Туск представить наступного тижня міграційну стратегію для боротьби з нелегальною міграцією у країні на тлі напруженості з Білоруссю, яку Варшава звинувачує у спробах незаконної переправи мігрантів через свій кордон.

Про це він заявив на з’їзді своєї партії «Громадянська платформа» у Варшаві у суботу, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Одним із елементів міграційної стратегії стане тимчасове територіальне призупинення права на притулок. Я вимагатиму визнання в Європі цього рішення», - сказав він.

Туск додав, що право на притулок використовується Олександром Лукашенком, лідером Росії Володимиром Путіним і контрабандистами у спосіб, який суперечить суті права на притулок.

Глава польського уряду також сказав, що представить міграційну стратегію на засіданні уряду 15 жовтня, у першу річницю виграних парламентських виборів.

Зазначається, що з моменту вступу на посаду в грудні 2023 року Туск проводив жорстку політику щодо міграції, стратегію, яка завоювала широку підтримку з боку громадськості.

Саме питання міграції займає важливе місце в порядку денному в Польщі з 2021 року, після того як велика кількість людей, в основному з Близького Сходу та Африки, почали намагатися нелегально перетнути кордон з Білоруссю.

Читайте також: ЄС не готовий посилити біометричний контроль на кордонах із 10 листопада - єврокомісарка

Польща та Європейський Союз назвали цю ситуацію кризою, організованою Мінськом та її союзником Росією.

Як повідомляв Укрінформ, польські прикордонники за минулу добу, 8 жовтня, зафіксували близько 40 спроб порушення державного кордону з боку Білорусі, а вранці наступного дня ще кілька десятків таких спроб.

 Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-