Норвегія запроваджує тимчасовий контроль на кордоні через підвищення рівня терористичної загрози

Норвегія запроваджує тимчасовий контроль на кордоні через підвищення рівня терористичної загрози

Укрінформ
Норвегія запроваджує тимчасові перевірки на кордонах з іншими західноєвропейськими країнами після того, як внутрішнє агентство безпеки підвищило рівень терористичної загрози в країні.

Про це з посиланням на поліцію країни повідомляє АР, передає Укрінформ.

Зазначається, що перевірки триватимуть до 22 жовтня.

У заяві поліції йдеться про «складну картину загроз» і оголошення Служби безпеки Норвегії (PST) від 8 жовтня про підвищення рівня загрози з «помірного» до «високого», що є другим рівнем за п'ятибальною шкалою. PST вказала на зростання загрози, зокрема, для єврейських та ізраїльських об'єктів.

Поліція заявила, що новий контроль не стосуватиметься всіх мандрівників, і немає підстав очікувати затримок на прикордонних переходах.

Норвегія не є членом Європейського Союзу, але країна входить до європейської зони безвізових поїздок, відомої як Шенгенська зона. Вона має сухопутні кордони з членами ЄС і Шенгенської зони - Швецією і Фінляндією.

Читайте також: Норвегія виділить понад $90 мільйонів на збільшення виробництва зброї

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня поліція Данії висунула звинувачення двом підліткам, підозрюваним у підриві ручних гранат біля посольства Ізраїлю в Копенгагені, а поліція Швеції розслідує стрілянину біля ізраїльської дипломатичної місії в Стокгольмі.

У Великій Британії голова Служби безпеки заявив, що країна зіткнулася з «приголомшливим зростанням» спроб диверсій та інших злочинів як з боку Росії, так і Ірану, оскільки обидві держави вербують злочинців для «виконання своєї брудної роботи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-