Розгортання батареї THAAD демонструє відданість США безпеці Ізраїлю - Пентагон

Розгортання батареї THAAD демонструє відданість США безпеці Ізраїлю - Пентагон

Укрінформ
Розгортання в Ізраїлі американської батареї протиракетної оборони THAAD є практичним прикладом того, наскільки Сполучені Штати віддані безпеці ізраїльського народу на тлі загроз з боку Ірану та його ставлеників.

Про це йшлося під час останньої розмови міністрів оборони двох країн – Ллойда Остіна й Йоава Галланта, повідомляє Укрінформ із посиланням на Пентагон.

«Міністр Остін підтвердив глибоку відданість безпеці Ізраїлю з боку США, що було продемонстровано оголошенням про розгортання американської батареї THAAD в Ізраїлі впродовж ближчих днів»,- зауважили в оборонному відомстві США.

Глава Пентагону також висловив співчуття близьким воїнів ЦАХАЛу, які загинули під час останньої атаки безпілотників ліванської «Хезболли».

Читайте також: В Ізраїлі заявили про атаку безпілотника «Хезболли», постраждали щонайменше 67 людей - ЗМІ

Водночас, глава Пентагону наголосив на важливості для Ізраїлю вжити всіх необхідних заходів для безпеки миротворчих сил ООН (UNIFIL) і ліванських військових під час ударів по позиціях «Хезболли». Він знову підкреслив необхідність скорішого переходу від військових операцій у Лівані до дипломатичного шляху, щоби безпечно повернути цивільних жителів додому по обидва боки кордону.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Міністерство оборони США заявило про розгортання протиракетного комплексу THAAD в Ізраїлі з американським екіпажом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-