Тайвань засудив військові навчання Китаю і назвав їх ірраціональними провокаціями

Тайвань засудив військові навчання Китаю і назвав їх ірраціональними провокаціями

Укрінформ
Міноборони Тайваню засудило військові навчання Китаю навколо острова, оголошені як суворе попередження прихильникам незалежності Тайваню, назвавши їх ірраціональними діями, що загрожують миру в регіоні.

Про це повідомляє тайванське інформагентство CNA, передає Укрінформ.

«Міністерство рішуче засуджує цю ірраціональну та провокаційну поведінку і направило відповідні сили для реагування. Ми вживаємо усіх необхідних заходів для захисту свободи, демократії та суверенітету Республіки Китай (офіційна назва Тайваню – ред.)», - заявили в оборонному відомстві.

Тайванські військові додали, що такими провокативними діями своєї армії влада Китаю лише посилює напруженість між материком і островом та підриває мир і стабільність у Тайванській протоці.

Читайте також: Китай погрожує Тайваню новими торговельними обмеженнями

Рада Тайваню, яка розробляє політику стосовно материкового Китаю, також засудила навчання НВАК як відкриту провокацію проти миру та світових демократій, додавши, що запропонована Пекіном «Ініціатива глобальної безпеки», яку він активно просуває з 2022 року, є нічим іншим, як «брехнею».

«Рада рішуче засуджує дії Пекіна, що завдають шкоди регіональній безпеці та направлені на знищення статус-кво в Тайванській протоці. Республіка Китай не буде прогинатися чи підкорятися перед погрозами армії КНР», - підкреслили в агентстві.

Як повідомляв Укрінформ, Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) 14 жовтня розпочала чергові масштабні навчання навколо Тайваню із залученням усіх видів збройних сил, включно з ВПС, ВМС і ракетними військами.

Навчання проводяться у відповідь на заяви президента Тайваню Лая Чінте 10 жовтня на відзначенні Національного дня про де-факто незалежність острова. Китай назвав свою «гру м’язами» суворим попередженням «сепаратистам», які прагнуть незалежності Тайваню.

Сполучені Штати висловили серйозну стурбованість у зв’язку з військовими навчаннями НВАК у Тайванській протоці та навколо Тайваню, заявивши, що це загрожує ескалацією в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-