Миротворчі сили ООН заявляють, що ізраїльські танки увірвалися на їхню базу в Лівані

Миротворчі сили ООН заявляють, що ізраїльські танки увірвалися на їхню базу в Лівані

Укрінформ
Миротворчі сили ООН на півдні Лівану (UNIFIL) заявляють, що ізраїльські танки увірвалися на одну з їхніх позицій рано-вранці в неділю.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

У своїй заяві UNIFIL повідомили, що два танки Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) знищили головні ворота поста в Рамії, поблизу ізраїльського кордону, і «силоміць увійшли на позицію», військові вимагали погасити світло.

Приблизно через дві години, за словами UNIFIL, неподалік ЦАХАЛ випустив снаряди, в результаті чого в табір проник дим, і 15 миротворців постраждали від подразнення шкіри та шлунково-кишкових реакцій.

ЦАХАЛ запропонував іншу версію подій, заявивши, що вони вторглися на позицію UNIFIL, щоб евакуювати своїх солдатів, які були поранені протитанковою ракетою: двоє з них були «серйозно поранені», а інші зазнали поранень меншого ступеня тяжкості. В Армії додали, що під час інциденту була застосована димова завіса, щоб допомогти евакуації, і що вони «підтримували постійний контакт» з UNIFIL, підкресливши, що «не було жодної загрози силам UNIFIL від дій ЦАХАЛу».

Організація охарактеризувала захоплення свого посту в Рам'ї як «подальше кричуще порушення міжнародного права».

UNIFIL додав, що в суботу ізраїльські війська заблокували їхнє «критично важливе» логістичне переміщення поблизу Мейс-Ель-Джебеля, що також знаходиться неподалік від кордону.

ЦАХАЛ наразі не прокоментував цей інцидент. Але стверджує, що за останній місяць «Хезболла» випустила близько 25 ракет і снарядів з об'єктів, розташованих поблизу баз UNIFIL. Ізраїльська армія звинуватила озброєне угруповання в тому, що воно «використовує свою близькість до сил ООН».

Читайте також: Нетаньягу закликав ООН вивести миротворців з Лівану

Як повідомляв Укрінформ, у Лівані дислокуються майже 10 000 миротворців з 50 країн світу, а також близько 800 цивільних співробітників.

Ізраїль зіткнувся з міжнародним засудженням за попередні випадки, коли миротворці UNIFIL отримували поранення на півдні Лівану - в деяких випадках ЦАХАЛ визнав свою відповідальність за обстріл постів ООН.

Вчора прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу закликав вивести UNIFIL із зони бойових дій, заявивши, що бойовики «Хезболла» прикриваються ними.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-