Лідер німецької опозиції пропонує «поступову» передачу Україні ракет Taurus

Лідер німецької опозиції пропонує «поступову» передачу Україні ракет Taurus

Укрінформ
Лідер найбільшої опозиційної партії в Бундестазі - Християнсько-демократичного союзу (ХДС) - Фрідріх Мерц пропонує «поступову» передачу Україні ракет Taurus, проти чого категорично виступає канцлер ФРН Олаф Шольц.

Про це політик, який буде претендувати на посаду глави уряду на наступних парламентських виборах, заявив у ток-шоу на телеканалі ARD, передає Укрінформ.

«Я не став би робити це так просто. Я б сказав: якщо бомбардування не припиняться, то першим кроком буде зняття обмеження радіусу дії (зброї), а другим кроком буде доставка Taurus. І тоді вже буде залежати від Путіна, наскільки далеко він хоче ескалувати цю війну», - сказав Мерц.

Він також висловив думку, що рішення про поставку Taurus має прийматися на європейському рівні.

Лідер консерваторів також закинув уряду Шольца нестачу стратегічного бачення варіантів політики щодо України.

Мерц пообіцяв, що під час майбутніх виборів (які мають пройти у вересні 2025 року) він виступатиме за збільшення витрати на зброю, адже Німеччина та Європа загалом мають стати більш незалежними в плані забезпечення власної безпеки від США.

«Наразі Росія озброюється настільки, що через п'ять-вісім років зможе атакувати територію НАТО», - застеріг Мерц і додав, що Німеччина і Захід помилялися, коли думали, що Путін не вторгнеться в Україну.

Читайте також: Німеччина реалізує цьогоріч 50 проєктів військової допомоги Україні

Як повідомлялось, Україна звернулась до Берліна з проханням надати їй крилаті ракети з дальністю 500 кілометрів ще в травні 2023 року, однак канцлер Шольц категорично відкинув цю ідею, попри заклики багатьох політиків зробити це. Він обґрунтував своє рішення небезпекою втягнення Німеччини та НАТО у війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-