Спецпосланець Ватикану приїхав до Москви

Спецпосланець Ватикану приїхав до Москви

Укрінформ
Спецпосланець Ватикану кардинал Маттео Дзуппі у понеділок, 14 жовтня, розпочав свій візит до російської столиці Москви в рамках місії, яку йому доручив Папа Римський Франциск.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

Відповідаючи на запитання журналістів, директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні підтвердив, що кардинал Маттео Дзуппі розпочав у понеділок, 14 жовтня 2024 року, другий візит у Москву «в рамках місії, яку йому доручив Папа Франциск минулого року, щоб зустрітися з представниками влади та оцінити додаткові зусилля з метою сприяння возз’єднанню українських дітей зі своїми рідними та обмінові полоненими, маючи на думці досягнення такого очікуваного миру».

Зазначається, що 20 травня минулого року речник Святого Престолу Маттео Бруні підтвердив, що Папа Франциск довірив кардиналові Маттео Дзуппі завдання провести місію, в погодженні з Державним Секретаріатом, «яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні, в надії, яка ніколи не згасала у Святішого Отця, на те, що це зможе започаткувати мирні процеси».

Читайте також: Папа Римський запевнив главу УГКЦ, що не дасть світові забути про Україну

В рамках цієї місії кардинал Маттео Дзуппі здійснив візити до Києва, Москви, Вашингтона та Пекіна.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в ході візиту до Ватикану в п'ятницю, 11 жовтня, зустрівся з Папою Римським Франциском.

Зеленський зазначив, що під час зустрічі з Папою Римським обговорив питання повернення полонених та депортованих.

Фото: Daniel Ibanez/CNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-