Скандальний євродепутат поїхав до РФ, аби «врівноважити» успіх перемовин в Ужгороді - експерт

Скандальний євродепутат поїхав до РФ, аби «врівноважити» успіх перемовин в Ужгороді - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Проросійський словацький європарламентарій Любош Блага, який входить до правлячої у Словаччині партію Smer, відвідав Москву із пропагандистським візитом, щоб врівноважити враження від успішних переговорів в Ужгороді між українським і словацьким прем’єрами.

Таку думку висловив словацький експерт Юрай Месик у розмові із кореспондентом Укрінформу.

«Любош Блага - це такий “корисний ідіот” Роберта Фіцо. Його візит слугував тому, щоб радикально проросійські виборці партії Smer отримали бодай якусь компенсацію за, як вони це представляють, “зраду” Фіцо в Ужгороді», - зазначив Месик.

На його думку, це побічно ще раз підтверджує успішність словацько-українських переговорів, які відбулися минулого тижня.

Водночас Месик наголосив, що у проросійському сегменті словацької політики точиться своєрідна внутрішньовидова боротьба, «хто більше любить Путіна». У цьому плані, на думку експерта, Блага нині суперничає із главою Словацької національної партії, яка також входить до правлячої коаліції, Андреєм Данко.

Як писав 14 жовтня Politico, проросійський словацький депутат Європарламенту Любош Блага від партії Smer, яка очолює правлячу коаліцію, відвідав Москву, щоб «подякувати за звільнення від фашизму» та «вибачитися за русофобію на Заході».

У чотирихвилинному відео, опублікованому в Telegram, Блага гуляє Красною площею Москви, згадуючи про «слов’янське братство» та розповсюджуючи прокремлівську пропаганду.

Читайте також: Прем’єр Словаччини далекий від антиукраїнської політики Орбана - експерт

Поїздка та слова Благи викликали критику із боку віцепрезидента Європейського парламенту Мартіна Хойсіка з опозиційної партії «Прогресивна Словаччина».

Юрай Месик - словацький аналітик, громадський активіст, викладач, пов’язаний зі Словацькою асоціацією зовнішньої політики, постійний спікер Форуму вільних народів Постросії.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня біля Ужгорода відбулася зустріч прем'єр-міністрів України та Словаччини Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо. Очільники урядів обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти.

Фото: EP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-