Франція повертає додому європейців, які проживали в Лівані

Франція повертає додому європейців, які проживали в Лівані

Укрінформ
Французький урядовий літак репатріював у середу з Бейрута до Парижа 131 європейця, які проживали в Бейруті.

Про це повідомляється в пресрелізі французького МЗС, передає Укрінформ.

«Сьогодні додатковий рейс, організований Центром кризової допомоги та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ, дозволив 131 особі дістатися Парижа», - йдеться в повідомленні. Ця операція була підтримана Європейським Союзом через його механізм цивільного захисту.

Франція також працює над організацією інших рейсів, щоб полегшити виїзд з Лівану всім охочим через удари Ізраїлю по розташованих у цій країні осередках ісламістської організації "Хезболла".

Читайте також: Євросоюз засуджує атаки Ізраїлю проти сил ООН у Лівані

Раніше глава французької дипломатії Жан-Ноель Барро повідомив, що близько 3 000 французьких громадян покинули Ліван і повернулися до Франції. Загалом у Лівані проживає близько 23 000 французьких громадян. Раніше МЗС просив їх триматись якомога далі від південних районів країни, а французам рекомендували утриматися від поїздок до Лівану.

Як передавав Укрінформ, Макрон закликав Нетаньягу зупинити операції у Лівані. У розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю він засудив невибіркові удари Ізраїлю, які збільшують людські жертви в Газі та Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-