У разі відмови шукачам притулку з Африки Нідерланди можуть депортувати їх до Уганди

У разі відмови шукачам притулку з Африки Нідерланди можуть депортувати їх до Уганди

Укрінформ
Уряд Нідерландів вивчає можливість відправки шукачів притулку з Африки до Уганди, якщо їхні прохання про надання притулку були відхилені.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Уряд вивчає можливість відправки шукачів притулку з Африки, яким було відмовлено в отриманні притулку в Нідерландах до Уганди”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нідерландська міністерка зовнішньої торгівлі та розвитку Рейнетт Клевер під час робочого візиту до Уганди заявила, що є така ідея щодо відправлення до цієї країни шукачів притулку, чиї звернення в Нідерландах були відхилені. Цю пропозицію ще має розглянути міністерка у справах притулку Маржолейн Фабер.

Останнім часом у Європі дедалі частіше лунають заклики працювати над так званими центрами повернення. Це місця за межами Європейського Союзу, де мають бути прийняті шукачі притулку, які отримали відмову.

Нідерланди зосередили свою увагу на Уганді, країні на сході Африки, яка вже приймає досить багато біженців. Ідея ще потребує подальшого опрацювання, але суть у тому, що африканські шукачі притулку, яким було відмовлено у наданні притулку в Нідерландах, можуть бути депортовані та розміщені в Уганді. Країна має одержати за це фінансову компенсацію.

Читайте також: У рамках міждержавної угоди з Італії до Албанії вирушила перша група нелегальних мігрантів

Варто зазначити, що угоди з Угандою поки що немає. Водночас в Уганді не позбавлені симпатій щодо цієї ідеї, адже йдеться про шукачів притулку із самої Уганди або сусідніх держав. Країни не проводили офіційних переговорів з цією метою, тому конкретних умов такого механізму наразі не відомо.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нідерландів має намір припинити “фінансування даху над головою та харчування” шукачам притулку, яким відмовили у наданні статусу резидента.

Фото: NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-