У РФ ростовчанина засудили до 15 років у справі про тероризм

У РФ ростовчанина засудили до 15 років у справі про тероризм

Укрінформ
Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 15 років колонії суворого режиму місцевого жителя Дмитра Кравцова, який нібито діяв на користь ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграм-каналі видання Sota з посиланням на пресслужбу суду.

Російський суд визнав Кравцова винним за кількома кримінальними статтями – організація терористичної спільноти; сприяння терористичній діяльності; замах на акт міжнародного тероризму та незаконне придбання вибухових пристроїв.

За версією слідства країни агресорки, навесні 2022 року невстановлені особи створили терористичну спільноту «на користь Збройних сил України», та залучили до діяльності Кравцова. Йому нібито запропонували збирати інформацію про тих, хто виступає на підтримку дій РФ, під час його перебування з кінця травня до 22 липня 2022 року в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області. Також, за цією версією, Кравцов 19 червня того ж року придбав вибухові пристрої та вибухову речовину, які зберігав для подальшого використання на території Бердянська.

Читайте також: У Росії українку засудили на вісім років за «підготовку теракту» в Маріуполі

Крім реального терміну у колонії, Кравцову призначили штраф у 500 тисяч рублів.

Як повідомляв Укрінформ, російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив жителя окупованого Севастополя до 21 року колонії особливого режиму за звинуваченням у держзраді, навчанні тероризму та підготовці теракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-