США вперше викрили, як Китай постачає готову зброю в Росію - Держдеп

США вперше викрили, як Китай постачає готову зброю в Росію - Держдеп

Укрінформ
Після того, як Сполучені Штати неодноразово «ловили» Китай на тому, що він постачає в Росію компоненти подвійного призначення, з яких РФ збирала озброєння й техніку, у Вашингтоні вперше встановили, що КНР передає росіянам готові бойові дрони.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж певного часу ми спостерігали, як китайські компанії постачали компоненти російським компаніям, які потім використовувалися в Росії для того, щоби виготовити з них техніку, зброю та інші компоненти, які Росія могла використовувати у своїй війні»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що всі ці схеми та залучені до них особи й кампанії потрапляли до списку американських санкцій.

Читайте також: Сі Цзіньпін: Китай разом із Росією робитиме внесок у підтримання стабільності в світі

Натомість зараз, за словами речника Держдепу, США вперше виявили китайську компанію, що виробляє зброю, яка потім постачалася в Росію, а сили РФ використовували її на полі бою. Таким чином Міллер прокоментував санкції, які були введені США проти компаній із КНР і Росії через розробку, виробництво та передачу у РФ дронів «Гарпія».

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти двох китайських та однієї російської компанії, а також громадянина РФ. Таким чином, санкції США введені проти китайської компанії Xiamen Limbach Aircraft Engine Co., Ltd., яка виробляє двигуни L550E для дронів «Гарпія». Крім того, до списку обмежень внесена організація Redlepus Vector Industry Shenzhen Co Ltd, яка взаємодії з російською оборонною промисловістю, а також російська компанія Торговий дім «Вектор» та її директор Артем Ямщиков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-