Великий Єгипетський музей частково відкрили після 10 років будівництва

Великий Єгипетський музей частково відкрили після 10 років будівництва

Укрінформ
Великий Єгипетський музей, який є частиною комплексу пірамід у Гізі, частково відкрили для відвідувачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Для охочих відвідати музей будуть доступні 12 залів з експонатами про Стародавній Єгипет. Всього на день зали музею зможуть відвідувати 4000 людей, сказав помічник міністра старожитностей Єгипту Аль-Тайєб Аббас. За його словами, часткове відкриття з 16 жовтня допоможе підготуватися до повного відкриття музею.

Аббас додав, що експозиції у 12 залах класифікували за династіями та історичним порядком, і що в них будуть представлені тисячі артефактів.

Наразі для відвідувачів відкриті великі сходи заввишки шість поверхів, звідки відкривається вид на піраміди, і комерційна зона. Там представлені пам’ятники й артефакти, включно із саркофагами та статуями. Інші частини музею, зокрема колекція давньоєгипетського фараона Тутанхамона, будуть відкриті пізніше. Усі зали музею оснащені передовими технологіями та містять мультимедійні презентації.

Читайте також: Відреставрований фрагмент саркофага першого кримського хана передали «Кримському дому»

Будівництво Великого Єгипетського музею триває понад десять років, а його вартість наразі становить понад 1 мільярд доларів США. Офіційна дата відкриття музею залишається невідомою, оскільки його неодноразово відкладали з різних причин, серед яких пандемія Covid-19. Деякі частини музею доступні для відвідування у рамках обмежених турів із 2022 року.

На єгипетському державному інформаційному сайті зазначається, що понад 100 тисяч артефактів стародавніх скарбів Єгипту будуть виставлені в цьому музеї.

Як повідомляв Укрінформ, у посольстві Литовської Республіки в Україні цього тижня відбудеться презентація віртуального музею фортеці Тягинь.

Фото: Grand Egyptian Museum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-