В Індонезії пройшла інавгурація президента Прабово Субіанто

В Індонезії пройшла інавгурація президента Прабово Субіанто

Фото
Укрінформ
В Індонезії відбулась інавгурація нового президента Прабово Субіанто, який у наступні п’ять років очолюватиме третю за величиною демократію світу з 280-мільйонним населенням.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

73-річний Прабово став восьмим президентом Індонезії після того, як у неділю склав присягу під час церемонії в парламенті країни. 

«Ми завжди повинні усвідомлювати, що вільна нація там, де люди вільні. Вони повинні бути звільнені від страху, злиднів, голоду, невігластва, гноблення і страждань», – сказав Прабово у своїй інавгураційній промові, що тривала близько години.

Фото: Indonesia Maju
Фото: Indonesia Maju

Він також заявив, що уряд країни під його керівництвом впродовж наступних п’яти років зосередиться на вирішенні таких гострих для Індонезії питань, як самозабезпечення продуктами харчування та енергією, і пообіцяв викорінити корупцію та боротися з расовою, релігійною та іншою нетерпимістю. 

«Я хочу жити у ввічливій демократії. Розбіжність у поглядах не має переростати у ворожнечу... дискусії мають бути без ненависті», - зазначив він.

Фото: (ANTARA FOTO/Sigid Kurniawan)
Фото: ANTARA FOTO/Sigid Kurniawan

Під час своєї промови Прабово також торкнувся зовнішньої політики, запевнивши, що Джакарта залишатиметься позаблоковою на світовій арені, але Індонезія, більшість жителів якої сповідують іслам, продовжить підтримувати палестинський народ і готова надіслати більше допомоги в Газу.

Прабово переміг на виборах іще 14 лютого, набравши майже 60% голосів, і протягом дев’яти місяців до інавгурації займався формуванням своєї урядової команди та коаліції на її підтримку в парламенті країни. 

Напарником Прабово, його віцепрезидентом, став син попереднього президента Джоко Відодо 37-річний Джебран Ракабумінг Рака.

Читайте також: У Молдові напередодні виборів поширюють фейкові повідомлення з індонезійських номерів

Під час виборчої кампанії Прабово називав себе «кандидатом безперервності», обіцяючи продовжувати соціально-економічну політику свого попередника Джоко Відодо, який керував країною упродовж двох термінів підряд останні десять років і здобув велику підтримку жителів країни.

Як повідомляв Укрінформ, обраний президент Індонезії Прабово Субіанто, який вступить на посаду 20 жовтня, не братиме участі в саміті БРІКС у російській Казані 22 - 24 жовтня і відправить до Росії свого спеціального представника.

Більше про ставлення Індонезії та нового президента Прабово до російської війни проти України розповів в інтерв’ю Укрінформу посол України в Індонезії Василь Гамянін.

Перше фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-