У РФ заочно засудили кінопродюсера Роднянського до 8,5 року в'язниці

У РФ заочно засудили кінопродюсера Роднянського до 8,5 року в'язниці

Укрінформ
Басманний районний суд Москви заочно засудив кінопродюсера Олександра Роднянського до 8,5 року ув'язнення за чотири антивоєнні публікації, які були кваліфіковані як «фейки».

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Роднянського визнали винним у справі про поширення військових «фейків» з мотивів політичної ненависті. Вирок передбачає також заборону протягом 4 років писати пости в інтернеті.

Держобвинувачення вимагало для Роднянського 9,5 року колонії.

Приводом для кримінальної справи проти кінопродюсера стали публікації в Інстаграмі від 11 березня 2022 року про російську атаку по пологовому будинку в Маріуполі, від 16 березня 2022 року про вбивства російськими військовими мирних жителів в Україні, а також пост про атаки російської армії по цивільних цілях у Києві, Дніпрі, який Роднянський написав 10 жовтня минулого року та продублював у Телеграм-каналі.

Олександр Роднянський – громадянин України, народився у Києві, він є засновником телекомпанії «1+1». Понад 20 років був одним із найвпливовіших діячів російського кіно. Він, зокрема, брав участь у створенні фільмів «Водій для Віри», «Нелюбов», «Схід-Захід» та «1001 рецепт закоханого кухаря». Останні три були номіновані на премію «Оскар» у категорії «Кращий іноземний фільм». Роднянський неодноразово висловлювався проти вторгнення Росії до України.

Читайте також: У Росії заочно засудили Фейгіна до 11 років колонії

Як повідомлялося, наприкінці жовтня 2022 року Мін'юст РФ оголосив Олександра Роднянського «іноземним агентом». У середині травня 2023 року суд у Москві заочно заарештував продюсера.

Фото: novyny.live 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-