В Ізраїлі дівчина, яка вижила під час нападу ХАМАС, вчинила самогубство

В Ізраїлі дівчина, яка вижила під час нападу ХАМАС, вчинила самогубство

Укрінформ
22-річна дівчина, яка пережила напад "ХАМАС" на музичному фестивалі Nova поблизу кібуцу Реїм 7 жовтня 2023 року, вчинила самогубство.

Це сталося після року її боротьби із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР). Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel із посиланням на заяву родини загиблої.

Ширел Голан, якій у неділю виповнилося 22 роки, знайшли мертвою її будинку поблизу міста Нетанья у день її народження. Після смерті дівчини її брат Еяля звинуватив державу Ізраїль у тому, що Ширел не була запропонована необхідна допомога для вирішення емоційних і психічних проблем після різанини на фестивалі.

«Якби держава подбала про неї, нічого б цього не сталося», - сказав брат загиблої.

За словами родини дівчини, через кілька тижнів і місяців після нападу в Голан почали розвиватися симптоми ПТСР, включаючи дисоціацію і замкнутість. Її двічі госпіталізували, однак так і не підтвердили діагноз ПТСР.

ПТСР - це психічний розлад, який важко піддається лікуванню і виникає унаслідок пережитої або побаченої жахливої події. Симптоми розладу включають спогади, нічні кошмари, сильну тривогу та неконтрольовані думки про пережиті події.

Голан разом із її хлопцем були серед тисяч відвідувачів музичного фестивалю Novа, коли терористи ХАМАСу почали убивати присутніх на заході. Спочатку молоді люди дісталися до автівки і спробували виїхати із району, де проходив фестиваль, однак згодом покинули машину, зрозумівши, що їм не вдасться втекти. Дівчину з хлопцем врятував офіцер поліції Ремо Салман Ель-Хозайель, який знайшов їх, коли вони ховалися під кущами.

Читайте також: Тіло ватажка ХАМАСу Сінвара можуть обміняти на ізраїльських заручників - CNN

За даними влади Ізраїлю, 364 особи були вбиті терористами під час музичного фестивалю під відкритим небом поблизу Реїма на півдні країни. Інші присутні зазнали інших звірств, зокрема, групових зґвалтувань та каліцтва. Деякі з учасників заходу були викрадені і вивезені до Гази.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення, включаючи дітей. Унаслідок цієї атаки загинули більш як 1400 ізраїльтян, близько двох сотень людей бойовики захопили у заручники.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-