У Судані збили вантажний літак, на борту якого могли бути росіяни - ЗМІ

У Судані збили вантажний літак, на борту якого могли бути росіяни - ЗМІ

Фото, відео
Укрінформ
У Судані збили вантажний літак, на борту якого, ймовірно, були росіяни.

Про це повідомляє Настоящее Время, передає Укрінформ.

Спершу про збиття повідомило російське посольство у Судані з посиланням на воєнізоване угруповання "Сили швидкого реагування" (RSF). Посольство додало, що перебуває в контакті з суданською владою вживає всіх необхідних дій для з'ясування обставин інциденту.

«Ситуація ускладнюється тим, що зона аварії знаходиться в охопленому боями Дарфурі», - йдеться у повідомленні посольства.

За даними порталу Sudanwarmonitor, який моніторить обстановку в Судані, RSF помилково збили вантажний літак Іл-76 з ОАЕ. Стверджується, що це сталося у районі Малха у Північному Дарфурі.

Імовірно, літак перевозив зброю, що призначалася для самих RSF.

Один із членів екіпажу, як пише Sudanwarmonitor, був громадянином Росії, інший – Киргизстану. Точна кількість постраждалих та загиблих невідома. Аналітики зазначають, що зазвичай екіпаж Іл-76 складається із п'яти осіб.

За даними близького до російських силовиків телеграм-каналу Mash, один із загиблих – головний інженер компанії Airline Transport Incorporation FZC Віктор Гранов. За попередніми даними, з ним були ще кілька колег.

Видання ASTRA опублікувало відео ймовірного падіння Іл-76 і зазначило, що на одному з відео на місці аварії знайшли документи Гранова. Також знайшли російський паспорт, який належить Антону Селіванову.

Читайте також: У Фінляндії розбився легкомоторний літак, двоє загиблих - ЗМІ

Можливий реєстраційний номер борту EX-76011.

Навесні 2023 року в Судані розпочалася громадянська війна між чинною владою та RSF. Повідомлялося, що у конфлікті, ймовірно, брали участь найманці ПВК "Вагнер".

Як повідомляв Укрінформ, Росія може підписати угоду зі Збройними силами Судану (ЗСС) щодо обміну зброєю для російського логістичного хабу в Порт-Судані на Червоному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-