В Росії продовжують висувати звинувачення у корупції експосадовцям Міноборони - британська розвідка

В Росії продовжують висувати звинувачення у корупції експосадовцям Міноборони - британська розвідка

Укрінформ
Російські правоохоронці продовжують висувати звинувачення у корупції генералам, які раніше обіймали високі посади у Міністерстві оборони.

Про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

«7 жовтня росЗМІ повідомили, що прокурори висунули додаткові звинувачення колишньому заступнику міністра оборони Тимуру Іванову, якому ще у квітні висунули інші звинувачення. Перша з цих справ стосується розкрадання 200 млн рублів (близько 2 млн доларів США) під час закупівлі двох суден для поромної переправи через Керченську протоку, які згодом були пошкоджені під час війни. Друга стосується розкрадання 3 млрд рублів (близько 200 млн доларів США) із банку «Інтеркоммерц» при купівлі іноземної валюти», - повідомили в Міноборони.

Зазначається, що кількість звинувачень проти колишніх високопоставлених російських військових чиновників продовжує збільшуватися.

У британському відомстві додали, що російські ЗМІ також повідомляють про звільнення вісьмох генералів з таких відомств, як Слідчий комітет, Міністерство з надзвичайних ситуацій та Федеральна служба виконання покарань.

За даними ЗМІ, це може бути пов'язано з обвинуваченнями в корупції.

«Якщо правда, це стане потенційним індикатором того, що боротьба проти корупції виходить за межі її раніше обмеженої уваги лише на оборонному секторі», - зазначили у відомстві.

Читайте також: Першого заступника Шойгу допитали у «корупційній справі» - британська розвідка

Раніше у Міноборони Британії заявляли, що під час повномасштабного вторгнення в Україну в російській армії почалася боротьба з корупційними практиками, аби зменшити розтрату бюджетних коштів під час дороговартісної воєнної кампанії.

Як повідомляв Укрінформ, британська розвідка поінформувала, що українські атаки продовжують підривати військовий потенціал РФ у Криму.

Фото: Міноборони РФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-