Очільник провладної партії Грузії у разі перемоги на виборах хоче заборонити опозиційний «Нацрух»

Очільник провладної партії Грузії у разі перемоги на виборах хоче заборонити опозиційний «Нацрух»

Укрінформ
Очільник партії влади у Грузії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі пообіцяв заборонити головні опозиційні сили в країні, якщо його партія отримає конституційну більшість у новому парламенті після виборів цього місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказу.

"Засновник та почесний голова партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі знову повторив, що правлячій партії необхідно отримати конституційну більшість у новому парламенті для заборони опозиційного Єдиного національного руху", - йдеться у повідомленні.

Мільярдер закликав громадян проголосувати за "Грузинську мрію" на виборах 26 жовтня, а після заборони "Нацруху" обіцяє, що в країні з'явиться нова опозиція.

"Щойно ця політсила (ЄНР – ред.) відсунеться, у Грузинської мрії з'явиться безліч опонентів, і я чекаю цього дня. Це буде найщасливіший день, коли у людей буде можливість вибирати між добрим та найкращим", – сказав він.

Іванішвілі вибачився перед громадянами за те, що зараз у них "єдиний вибір" – партія "Грузинська мрія".

«У вас буде вибір після цього – не Грузинська мрія, а щось подібне та найкраще. Опозиції буде стільки, скільки ми хочемо", – сказав Іванішвілі.

Читайте також: Дії грузинського уряду де-факто призупиняють процес вступу країни до ЄС - Єврорада

Окрім того, мільярдер виступив з різкою критикою експрем'єра Георгія Гахарії, пригрозивши віддати колишнього свого соратника та членів його команди під суд:

"Цей безсовісний (Гахарія) та ті, хто стоїть поруч з ним, їх доведеться, звісно, ​​судити. Звичайно, ми доведемо все чорним по білому – що він робив, навіщо він робив. І як він сприяв поверненню Національного руху тоді та як допомагає сьогодні", - додав Іванішвілі.

Як повідомляв Укрінформ, чергові парламентські вибори у Грузії відбудуться 26 жовтня 2024 року.

На початку жовтня посол ЄС у Грузії Павел Герчинський заявив, що інституції Європейського Союзу вирішили призупинити всі зустрічі високого рівня з представниками влади Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-