Пентагон про витік секретних документів: Ми сприймаємо це серйозно

Пентагон про витік секретних документів: Ми сприймаємо це серйозно

Укрінформ
Пентагон співпрацює з правоохоронними органами США, які проводять розслідування витоку секретних документів розвідувального характеру про військові плани Ізраїлю, та заявляє, що ставиться до цього з усією серйозністю.

Про це сказав у вівторок під час пресбрифінгу речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це питання наразі продовжує розслідуватися», - зауважив представник оборонного відомства США у відповідь на прохання повідомити про розвиток у цьому питанні.

За його словами, щоразу, коли стається несанкціоноване розкриття секретної інформації, в Пентагоні «ставляться до цього серйозно».

Читайте також: Угода, що звільняє від в’язниці: Ассанж визнав провину в оприлюдненні військових таємниць США

Водночас генерал не уточнив, чи йдеться про витік інформації або ж про результат шпигунської діяльності з боку іноземного уряду. Він аргументував це тим, що ведеться активне розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в США стався витік секретних матеріалів на двох сторінках, де описувалися оцінки американської розвідки щодо планів Ізраїлю відповісти Ірану на його масований ракетний удар. Документи почали поширюватися в інтернеті після того, як їх оприлюднили у телеграм-каналі «Middle East Spectator». Дані мають гриф «цілком таємно», а також позначки, відповідно до яких доступ до цієї інформації мають лише США та їхні союзники з альянсу Five Eyes (Австралія, Канада, Нова Зеландія й Велика Британія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-