Кім Чен Ин перевірив ракетні бази на готовність до «стратегічного стримування»

Кім Чен Ин перевірив ракетні бази на готовність до «стратегічного стримування»

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав ракетні бази для перевірки їхньої готовності до «стратегічного стримування» потенційних загроз з боку США та їх союзників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Під час свого візиту Кім заявив, що стратегічний ядерний потенціал США становить для КНДР «загрозу, яка постійно зростає», що вимагає від Пхеньяна посилити систему військового стримування.

Кім також закликав модернізувати збройні сили КНДР, перш за все за рахунок розвитку стратегічного ракетного озброєння, що дозволить забезпечити національну безпеку країни.

Візит Кім Чен Ина на ракетні бази відбувається на тлі зростання напруженості з Південною Кореєю та її союзниками.

Північна Корея активізувала розробку балістичних ракет і ядерного арсеналу та співпрацю з Росією, що призвело до міжнародних санкцій.

США, Південна Корея та їхні союзники стурбовані подальшою співпрацею КНДР і Росії та координують свою політику для зменшення загроз в регіоні та світі.

Читайте також: Сестра Кім Чен Ина назвала провокаціями заяви Києва та Сеула про військових КНДР у Росії

Як повідомляв Укрінформ, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі заявив, що наразі є висока ймовірність переміщення та розгортання сотень військовослужбовців бойових підрозділів з Північної Кореї до Росії, і НАТО має протистояти цьому агресивному альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-