Блінкен закликав Ізраїль до зваженої відповіді на ракетну атаку Ірану

Блінкен закликав Ізраїль до зваженої відповіді на ракетну атаку Ірану

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що відповідь Ізраїлю на ракетний обстріл Ірану 1 жовтня не повинна призвести до ще більшої ескалації в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у середу, що відповідь Ізраїлю на ракетний обстріл Ірану 1 жовтня не повинна призвести до ще більшої ескалації. Також він наполягає на припиненні вогню в Газі та бойових дій у Лівані", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тим часом ізраїльські військові заявили, що ліквідували трьох командирів "Хезболли" та близько 70 бойовиків на півдні Лівану впродовж останніх 48 годин.

Блінкен, який регулярно їздить на Близький Схід з початку війни, здійснює свою першу поїздку після того, як минулого тижня Ізраїль знищив ватажка ХАМАСу. Вашингтон сподівається, що може надати нового імпульсу мирним переговорам.

Держсекретар США, який провів переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, заявив, що для Ізраїлю настав час скористатися своїми воєнними перемогами.

Читайте також: США пропонують Ізраїлю скористатися ліквідацією лідера ХАМАСу для мирного врегулювання в Газі

"Настав час перетворити ці успіхи на довготривалий стратегічний успіх. Ми повинні зосередитися на тому, щоб повернути заручників додому, закінчити цю війну та мати чіткий план на майбутнє", – сказав Блінкен журналістам, готуючись до від'їзду до Саудівської Аравії.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок відправився в турне країнами Близького Сходу, щоб обговорити можливості для врегулювання в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-