США і Японія почали десятиденні військові навчання

США і Японія почали десятиденні військові навчання

Фото
Укрінформ
США і Японія 23 жовтня розпочали масштабні спільні військові навчання Keen Sword 25 (“Гострий меч”), щоб посилити оперативну сумісність військових підрозділів та продемонструвати рішучість Вашингтона захищати інтереси союзників у регіоні.

Про це йдеться у заяві Індо-Тихоокеанського командування Збройних сил США, передає Укрінформ.

У навчаннях, що триватимуть до 1 листопада, візьмуть участь військовослужбовці сухопутних, морських і повітряних Сил самооборони Японії та близько 900 морських піхотинців та моряків зі складу 3-го експедиційного корпусу морської піхоти США. Також до навчань приєднаються військовослужбовці Австралії та Канади.

Посол США в Японії Рам Емануел назвав цьогорічні навчання Keen Sword «найбільшими за всю історію», оскільки «близько 45 тисяч військових покращать свої навички та зміцнять регіональне стримування на базах, в аеропортах і морських портах по всій Японії – від Хоккайдо на півночі до Окінави на півдні».

Командувач 3-го експедиційного корпусу морської піхоти США генерал-лейтенант Б. Тернер заявив, що союз США та Японії був «наріжним каменем миру, безпеки та процвітання в Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі протягом семидесяти років та ніколи не був сильніший ніж сьогодні». Він додав, що навчання підвищують здатність США та Японії спільно планувати, організовувати та здійснювати складні операції.

Keen Sword 25 передбачатимуть спільну організацію та здійснення десантування, стрільб, а також дій під час стихійних лих та доставки гуманітарних вантажів.

Читайте також: Китай розпочав нові навчання з бойовими стрільбами неподалік Тайваню

Зазначається, що сценарій навчань не має жодного зв’язку з існуючими регіональними подіями та не спрямований на жодну окрему країну. Маневри Keen Sword проводять раз на два роки.

Як повідомляв Укрінформ, влада Японії відхилила протест, який Росія висловила у зв’язку зі спільними військовими навчаннями Токіо й Вашингтона.

Фото: Рам Емануел / соцмережа X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-