Румунія вночі піднімала F-16 через повітряні цілі

Румунія вночі піднімала F-16 через повітряні цілі

Укрінформ
У Румунії в ніч на 24 жовтня підійняли в небо два винищувачі F-16 через зафіксовані радіолокаційною системою два окремі сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили повітряний простір країни.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Обидва сигнали були зафіксовані радарами з різницею в менш ніж одну годину над південно-східними повітами Констанца і Тульча, останній з яких межує з Україною через річку Дунай.

Два винищувачі F-16 були підняті в повітря для спостереження за невеликими об'єктами, найімовірніше, безпілотниками, але літаки не встановили візуального контакту з жодним з них, а потім радари втратили їхні сигнали, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Румунії.

Зазначається, що минулого тижня в два різні дні були виявлені два безпілотники, які порушили повітряний простір Румунії, при цьому винищувачі не змогли їх побачити, а місця падіння не були виявлені, і прем'єр-міністр Марчел Чолаку заявив журналістам, що ці інциденти могли бути прикладами кібервтручання.

Читайте також: ППО знищила навколо Києва біля десятка російських дронів - КМВА

Румунія має 650 км кордон з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, у Румунії в ніч на суботу, 19 жовтня, чотири винищувачі піднімали в повітря через порушення кордону російським безпілотником.

 Фото: Valahia News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-