Канада суттєво скоротить кількість нових мігрантів

Канада суттєво скоротить кількість нових мігрантів

Укрінформ
Уперше за кілька років Канада вирішила зменшити квоту на кількість нових дозволів на постійне проживання в країні.

Про це свідчить оновлений трирічний міграційний план, представлений міністерством імміграції, громадянства та біженців Канади.

“Міграційний план на 2025-2027 рр. у короткій перспективі поставить на паузу зростання населення, аби досягти добре контрольованого, сталого зростання у дальній перспективі”, - заявили у міністерстві.

Відповідно до оновленого плану, у 2025 році Канада видасть на 21% менше нових дозволів на постійне проживання в країні, ніж планувалося раніше, а в 2026-му році скорочення сягне 24%. “Очікується, що план призведе до незначного скорочення населення на 0,2% у 2025-му й 2026 роках, однак у 2027-му зростання населення відновиться на рівні 0,8%”, - зауважили у відомстві.

Зазначається, що зменшення кількості іммігрантів “допоможе провінціям, територіям та залученим сторонам вирівняти свої можливості й забезпечити зростання населення на рівні, який може бути підтриманий”.

Читайте також: Вивезених до Албанії мігрантів за рішенням суду повернули в Італію

Упродовж останніх років Канада постійно нарощувала кількість мігрантів, майже подвоївши її з 2015 року. Минулого року населення країни зросло на рекордний 1 млн осіб, перетнувши позначку в 41 млн. При цьому у 2023 році мігранти забезпечили майже 98% зростання населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-