Південна Корея розкритикувала ратифікацію Росією оборонного договору з КНДР

Південна Корея розкритикувала ратифікацію Росією оборонного договору з КНДР

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Південної Кореї висловило стурбованість після того, як Росія ратифікувала оборонний договір з Північною Кореєю, і закликало Москву припинити «незаконну співпрацю» з Пхеньяном.

Про це повідомляє Barron's із посиланням на AFP, передає Укрінформ.

Зокрема, МЗС Південної Кореї «висловлює серйозну стурбованість у зв'язку з ратифікацією Росією російсько-північнокорейського договору на тлі триваючого розміщення північнокорейських військ в Росії».

У заяві сказано, що уряд Південної Кореї «рішуче закликає до негайного виведення північнокорейських військ і припинення незаконної співпраці».

«Уряд буде працювати разом з міжнародним співтовариством, щоб рішуче відповісти на військову співпрацю між Росією і Північною Кореєю і вживати відповідних заходів у міру того, як їхня військова співпраця буде прогресувати», - заявили в МЗС.

Як повідомлялося, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль після переговорів із президентом Польщі Анджеєм Дудою назвав розгортання північнокорейських військ у Росії «провокацією, яка загрожує глобальній безпеці за межами Корейського півострова і Європи».

Читайте також: У Японії серйозно стурбовані можливою участю військових з КНДР у війні з Україною

Юн заявив, що Південна Корея «перегляне» свою позицію щодо надання зброї Україні у її війні з Росією, чому країна довгий час чинила опір, посилаючись на давню внутрішню політику.

Російська Держдума на засіданні 24 жовтня ратифікувала Договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР. Одна з його статей передбачає взаємну військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-