Франція назвала участь солдатів КНДР у війні в Україні ворожим актом, що вплине на безпеку Європи

Франція назвала участь солдатів КНДР у війні в Україні ворожим актом, що вплине на безпеку Європи

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції розглядає можливе залучення північнокорейських солдатів до війни в Україні як ворожий акт з прямими наслідками для безпеки європейців та вважає новим етапом ескалації конфлікту.

Про це заявив на брифінгу у п'ятницю речник МЗС Франції Крістоф Лемуен, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми, безумовно, засуджуємо цю підтримку, яку ми розглядаємо як ворожий акт з прямими наслідками для європейської безпеки», - сказав речник, коментуючи можливе залучення солдат з Північної Кореї до війни в Україні.

За його словами, якщо факт участі північнокорейського війська у війні буде підтверджено, це буде серйозним і новим етапом у зміцненні оборонних відносин між Росією та Північною Кореєю.

Читайте також: МЗС КНДР - про направлення військ до Росії: Якщо це правда, все відповідає міжнародному праву

«Це також було б формою інтернаціоналізації конфлікту з появою азійського гравця, який би повністю став на бік Росії. Для нас це буде новим етапом ескалації того, що відбувається в Україні», - додав речник.

Як повідомлялось, верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз "глибоко стривожений" повідомленням про відрядження військ Північної Кореї для участі у російській війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-