Правляча партія «Грузинська мрія» набирає понад 50% - попередні результати ЦВК

Правляча партія «Грузинська мрія» набирає понад 50% - попередні результати ЦВК

Укрінформ
Центральна виборча комісія Грузії почала публікувати попередні результати парламентських виборів, які відбулися в країні у суботу, 26 жовтня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NewsGeorgia.

Результати базуються на даних з приблизно 70% виборчих дільниць (2176 з 3111). Це дільниці, де голосування проводилося за допомогою електронних пристроїв.

Правляча партія «Грузинська мрія» наразі лідирує. Разом з нею до парламенту проходять ще чотири опозиційні політичні групи.

«Грузинська мрія» - 52,9%

«Коаліція за зміни» - 11,9%

«Єдність» - 9, 79%

«Сильна Грузія» - 9,05%

«Гахарія - За Грузію» - 8,26%.

За попередніми даними, явка становила майже 59%.

Читайте також: Вибори у Грузії: за даними екзитполів, перемагають опозиція й правляча партія

Раніше президентка Грузії Саломе Зурабішвілі написала у соцмережі Х повідомлення про те, що опозиція перемагає з понад 50% голосів.

«Європейська Грузія перемагає з 52% попри спроби фальсифікації виборів і без голосів діаспори», - заявила вона.

Після закриття дільниць о 20.00 були опубліковані декілька різних екзитполів, за даними яких опозиція й правляча партія «Грузинська мрія» отримують перемогу на парламентських виборах у Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 26 жовтня, у Грузії почалося голосування на парламентських виборах, виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом на всій території країни, окрім окупованих Абхазії та Цхінвальського регіону. За депутатські мандати змагаються 18 політичних партій. Щоб потрапити до парламенту, партії мають подолати п’ятивідсотковий бар’єр. Ці вибори називають історичними, оскільки їх результати можуть визначити майбутнє країни - або інтеграцію Грузії в ЄС, або зближення із Росією.

Фото: newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-