Ще дві опозиційні партії у Грузії не визнали результатів виборів

Ще дві опозиційні партії у Грузії не визнали результатів виборів

Укрінформ
Опозиційні партії "Гахарія - за Грузію" та "Лело" не визнали результатів парламентських виборів у Грузії. Опозиціонери закликали до "розумних протестів".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

"Факт, про який можна однозначно сказати, - Іванішвілі придушив волю громадян Грузії. І ті вибори, ті результати, що були опубліковані, не відображають волі грузинського народу. На жаль, це не сталося вчора і не сталося за один день", - заявив колишній прем'єр-міністр та лідер партії "Гахарія - за Грузію" Георгій Гахарія.

За його словами, системний характер мали залякування виборців, підкуп, маніпуляції з посвідченнями особи, тиск на державних службовців та соціально незахищених осіб.

Читайте також: Зурабішвілі на мітингу звернулася до Зеленського: Разом увійдемо до Європи

Гахарія закликав до "до розумних форм протесту", які будуть спрямовані на захист вибору громадян Грузії.

Також лідер партії "Лело" та коаліції "Сильна Грузія" Мамука Хазарадзе заявив, що відмовляється визнавати результати виборів.

"Вибори тотально сфальсифіковані. Вони привласнили голоси людей та готують країну для РФ. Не вийде! З цією фальсифікацією я не погоджуся та не можу погодитися... ніколи", - заявив Хазарадзе.

Читайте також: Не слід зображувати Грузію в інформпросторі як проросійську, це не відповідає дійсності - експерт

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія Грузії опублікувала попередні результати голосування на парламентських виборах, згідно з якими партія влади "Грузинська мрія – Демократична Грузія" отримала 54,273%.

Партія експрезидента Грузії Саакашвілі «Єдність – Національний рух» заявила, що не визнає результатів парламентських виборів, які відбулися у країні 26 жовтня.

«Коаліція за зміни» також не визнає вибори, повідомив її лідер Ніка Гварамія. За його словами, владна партія «Грузинська мрія» здійснює конституційний переворот.

Фото: CEC of Georgia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-