Венс не бачить сенсу вживати заходів проти Росії за втручання у вибори

Венс не бачить сенсу вживати заходів проти Росії за втручання у вибори

Укрінформ
Кандидат на посаду віцепрезидента США від республіканців Джей Ді Венс не бачить сенсу вживати заходів щодо Росії через її втручання в американські вибори.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтервʼю CBS News.

«Думаю, багато країн намагатимуться маніпулювати нашими виборцями… Нашими виборами. Це те, що вони роблять, - сказав він. - Думаю, важливішим питанням є те, що якнайбільше відповідає нашим інтересам стосовно Росії, а не яку ціну Росія має заплатити за розміщення відео в соціальних мережах».

Відповідаючи на запитання, чи перетнули російські маніпуляції червону лінію, Венс сказав, що вважає це «поганим». Водночас висловив сумнів, що намагання припинити втручання матиме якийсь вплив.

«Я закликаю Москву припинити це, але чи збираються вони це робити? - сказав він. - Я засуджую росіян за фінансування фейкових переглядів у соціальних мережах, але я не думаю, що моя робота як державного діяча, як людини, яка хоче стати наступним віцепрезидентом Сполучених Штатів, полягає в тому, щоб займатися брязканням шаблями».

Читайте також: Китайські хакери могли отримати дані з телефонів Трампа й Венса - ЗМІ

За словами Венса, його найбільше непокоїть те, щоб Росія «припинила підтримувати іранців, оскільки іранці здійснюють акти агресії» на Близькому Сході.

Як передавав Укрінформ, Офіс директора національної розвідки, ФБР та Агентство з кібербезпеки та захисту інфраструктури заявили у пʼятницю, що Росія організувала поширення в соцмережах сфабрикованого відео про «знищення» виборчих бюлетенів у одному з «ключових» штатів Пенсильванії.

За оцінками американської розвідки, Росія намагається підірвати кампанію кандидатки від демократів Камали Гарріс, тоді як Іран працює проти кампанії кандидата від республіканців Дональда Трампа.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-