Дипломатам РФ з генконсульства у Познані дали час до 30 листопада залишити Польщу

Дипломатам РФ з генконсульства у Познані дали час до 30 листопада залишити Польщу

Укрінформ
Російські дипломати із закритого рішенням МЗС Польщі генконсульства у Познані залишать РП до 30 листопада.

Про це повідомив у понеділок речник МЗС Польщі Павел Вронський, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

Як зазначив речник, між польською та російською сторонами щодо функціонування консульства в Познані "відбулися технічні переговори".

"Консульству дали термін до 30 листопада залишити цю будівлю (в Познані – ред.)", - зазначив речник зовнішньополітичного відомства РП.

Він додав, що припинення роботи консульства є «доволі складною операцією», оскільки «треба вивезти різні речі і різне обладнання».

«Російським дипломатам наказали покинути країну, вони вважаються небажаними особами на території Польщі. Ми намагаємося вирішувати це питання цивілізовано, водночас даючи чіткий знак російській стороні, що певні дії в Польщі є неприпустимими», – наголосив Вронський.

На запитання, коли троє російських дипломатів покинуть Познань, він відповів, що «до 30 листопада їх уже не буде в Польщі».

Читайте також: Росія не має підстав відповідати Польщі висланням дипломатів - Сікорський

Як повідомляв Укрінформ, Польща відкликала згоду на функціонування генконсульства Росії у Познані через участь у підготовці диверсій як у Польщі, так і країнах Європи. Російський персонал консульства визнано небажаними особами в РП. Глава МЗС РП Радослав Сікорський з цього приводу зазначив, що за спробами диверсій як у Польщі, так й інших союзницьких країнах стоїть Російська Федерація. Він підкреслив, що Варшава вимагає від Росії припинення гібридної війни проти Польщі та її союзників.

Станом на сьогодні у Польщі, крім посольства РФ у Варшаві, функціонують російські генконсульства у Познані, Кракові та Гданську. За інформацією МЗС РФ, персонал генконсульства РФ в Познані складається з трьох осіб: генконсула Івана Косоногова, консула Ніколая Мещерякова й аташе Ірини Прозорової.

Станом на зараз ще немає відповіді з російського боку на рішення Варшави. Однак Москва вже задекларувала, що здійснить аналогічні дії щодо Польщі. У Росії, крім посольства у Москві, функціонують генконсульства РП у Калінінграді, Санкт-Петербурзі та Іркутську.

Фото: PAP/Jakub Kaczmarczyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-