Росія та Китай посилюють кібератаки на Нідерланди - NCTV

Росія та Китай посилюють кібератаки на Нідерланди - NCTV

Звіт
Укрінформ
Росія та Китай посилюють та розширюють кібератаки на Нідерланди, а також використовують дедалі ширший арсенал кіберзброї.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Такі держави, як Росія та Китай, посилили та розширили свої кібернапади на Нідерланди”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це заявив Національний координатор з питань боротьби з тероризмом та безпеки Нідерландів (NCTV) Пітер-Яап Алберсберг у щорічному звіті про цифрову безпеку країни. “Росія та Китай застосовують широкий спектр кіберзброї для досягнення своїх цілей”, - зазначив він.

За його словами, до кібертатак причетні не лише спецслужби цих країн, а й хакерські колективи, компанії та університети також використовуються для крадіжки даних, шантажу та саботажу. Також він додав, що еитайська хакерська група раніше займалася переважно шпигунством, тепер готується до потенційних саботажів, що створює ризики для Нідерландів у майбутньому.

“Потенціал Китаю у цій галузі швидко зростає і може бути розгорнутий у будь-якій точці світу протягом відносно короткого часу, - стверджує Алберсберг. - Це робить китайську програму кібердиверсій потенційною загрозою, зокрема, для Нідерландів у найближчі роки”.

Також він додав, що Росія намагається проникнути в критичну інфраструктуру країн Європи і НАТО, щоб у разі потреби вчинити кати саботажу.

Читайте також: Нідерландська розвіда заявляє про вербування діаспори спецслужбами інших країн

Серед технологічних загроз майбутнього NCTV відзначає квантові комп’ютери, здатні швидко зламувати захист, а також брак кіберспеціалістів у Нідерландах. Кібератаки та нові технології змушують Нідерланди посилювати свою цифрову безпеку, особливо в умовах зростання глобальних загроз, додав Алберсберг.

Як повідомляв Укрінформ, за даними служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) та Служби військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) Росія та Китай загрожують безпеці Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-