Івано-Франківський фермер пропонує розпочати весну з 50 грамів мікрозелені
Про це кореспонденту Укрінформу розповів співзасновник ферми Андрій Крілик.
«Мікрогрін (мікрозелень - авт.) – це паростки від насінини до ростка, які з’являються у перші 7 днів. Коли вже є перші два листки, то це означає, що в цій зелені найбільша кількість корисних речовин. Це краще їсти, ніж велику зелень, особливо навесні. В день норма – 50 грамів», - зазначає Андрій Крілик.
Фермер стверджує, що в мікрогріні є всі необхідні вітаміни. Щоправда, каже, в різних культурах домінують різні корисні речовини.
«Амарант має більше білка. Тому він підходить для тих, хто хоче набрати вагу. Соняшник має достатньо олії і омега-кислот. Броколі багата на фолієву кислоту, тому вона корисна для вагітних», - розповідає співзасновник ферми.
За його словами, ферма LilGreen Farm пропонує також додавати до страв їстівні квіти. Шеф-кухарі ресторанів активно їх замовляють для декору.
«Квіти у нашій пропозиції давно. Вже є постійні клієнти. Полюбляють фіалки, пеларгонію, фуксію, кислицю, настурцію та інші», - перелічує фермер.
Нині він вирощує мікрозелень та квіти, орендуючи для цього приміщення в багатоповерхівці. Разом із ним працює кур’єр для доставки замовлень. У планах – збагатити асортимент салатами, які вже з’являться за місяць-два.
«Люди найбільше полюбляють мікрогрін соняшника, гостреньку гірчицю. Не дуже їх захоплює горох, бо його треба жувати. Тому його більше замовляють ресторани. Але й горох має своїх постійних поціновувачів. Зараз я працюю над сертифікацією продукції. Почав вирощувати салати. За місяць-два вони з’являться в нашому асортименті. Це будуть два салати темного забарвлення і ще три – звичайного», - говорить Андрій Крілик, і додає, що в переліку новинок фермери потішать споживачів салатами «Лола», «Сніжинка» та «Малиновий шар».
Фото: https://www.facebook.com/lilgreen.farm