На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон»
Про це кореспонденту Укрінформу розповів власник зеленої садиби "Дім мандрівника", експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.
"Ми виготовляємо кафтові "мініхамон індичий по-бакотськи" та "бастурму курячу ". Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель", - зазначив Толстіхін.
Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі впродовж 1-2 діб, потім на кілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують 2 тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.
Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.
Усі продукти можна купити в садибі, а також замовити для доставки.
Фото: Сергій Толстіхін