Як правильно харчуватися щодня: поради від Центру громадського здоров’я

Як правильно харчуватися щодня: поради від Центру громадського здоров’я

Укрінформ
Важливу роль у захисті організму відіграє імунітет. Одним із чинників впливу на нього є харчування. Споживання достатньої кількості води й поживних елементів — життєво необхідні чинники, особливо під час пандемії.

У ЦГЗ дали поради, яким має бути безпечне та здорове харчування кожен день.

Фахівці Центру рекомендують споживати більше свіжих фруктів та овочів у сирому вигляді, а також уникати трансжирів. Вони містяться у смаженій їжі, фаст-фудах, солодощах.

Те ж саме стосується споживання жирних продуктів. Рекомендовано замінити тваринні жири рослинними, обирати знежирені молочні продукти та надавати перевагу білому м’ясу та рибі.

«Важливо урізноманітнювати раціон продуктами, що містять необхідні нутрієнти. Експерти радять щодня споживати: фрукти (4 порції), овочі (5 порцій), 180 г зерна, 160 г м’яса та бобових. Рекомендована доза для червоного м’яса — 1–2 рази на тиждень, птиці — 2–3 рази», - йдеться  у повідомленні.

Окрім цього, необхідно пити 8-10 чашок води щодня та уникати надмірного вживання кофеїну, підсолоджених напоїв, оскільки у їх складі цукор.

Читайте також: Рятівні яблука: корисні властивості та правила вживання

Як зауважують експерти, щоб знизити ймовірність зараження та передачі COVID-19, варто харчуватися вдома.  Під час приготування страв радять використовувати менше солі та приправ із високим вмістом натрію (соєвий і рибний соуси).  Кожного дня можна споживати до 5 г солі (приблизно 1 чайна ложка).

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-