Дефіцит магнію в організмі можна подолати, вживаючи пшеничні висівки, кунжут – лікар
Про це в інтерв’ю Укрінформу зазначила лікар-кардіолог кардіодиспансерного відділення Житомирського обласного медичного консультативно-діагностичного центру Світлана Гаркуша.
«Велика проблема – це відсутність якісних продуктів харчування, магнієвий дефіцит, адже 85% населення недоотримують продуктів харчування з достатньою кількістю магнію», - наголосила Гаркуша.
За словами лікаря, на першому місці за вмістом магнію – пшеничні висівки, на другому – гарбузове насіння, на третьому – насіння кунжуту, гречана каша, какао, горіхи.
Кардіолог додала, що перебіг COVID-19 залежить від стану здоров’я кожної людини. Якщо правильно харчуватися, мати повноцінний сон, уникати стресів, дотримуватися раціонального харчування, то імунна система буде сильнішою в боротьбі з вірусною інфекцією.
Фото з відкритих джерел