У Вінниці на гастрофестивалі популяризуватимуть унікальні подільські страви
Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.
«проСАЛО і доСАЛА» - новий смачний проєкт у нашому місті. 9-10 жовтня на півострові Бригантина плануємо провести перший фестиваль вінницької гастрокультури. Разом з подільською кухнею ми популяризуємо і Вінницю, як туристичний бренд», - зазначив Моргунов.
За його словами, фестиваль покликаний підсилити імідж міста, як центру гастрономічної культури. Цей проєкт допоможе вінницьким рестораторам розвивати напрямок автентичної кухні.
Посадовець зазначив, що фестиваль буде цікавий не лише гостям міста, а й вінничанам. Позаяк на відвідувачів чекають не тільки традиційні рецепти у поєднанні з сучасними кулінарними трендами, а й презентація унікальних регіональних страв, - манзарів, межива, годзі тощо. Представлять і місцеві бренди - вінницьке сало і гірчицю у несподіваних варіантах і поєднаннях.
Фестиваль проведуть просто неба, працюватиме кілька локацій. У програмі заходу - ярмарок, кулінарні лекції та презентації, а також гастрономічні змагання, майстеркласи та дегустації. Також передбачена концертна програма і розваги для дітей.
Фото з відкритих джерел