На Житомирщині виробники крафтової молочної продукції відмовилися від пластику
Про це кореспонденту Укрінформу розповіла представниця виробництва Надія Миколаєнко.
«Ми одразу прийняли рішення, що вся продукція має бути в екологічному посуді, тобто склі. Ми відмовилися від пластику, щоб зберегти довкілля. Таке просте рішення, як багаторазова тара, на 60% зменшує завантаження сміттєзвалищ пластиком», - зазначила Миколаєнко.
За її словами, у скляній тарі виробники реалізують натуральні термостатну ряжанку, класичний, чорничний та фітнес йогурти, які мають менший термін придатності, ніж магазинні. Єдиний продукт, для якого використовують контейнери з багаторазового пластику, це масло.
Усю тару клієнти повертають виробникам. Її миють безфосфатними засобами та стерилізують, аби використовувати повторно.
Виробники також створюють сир без використання сичужного ферменту, який можуть споживати лакто-вегетаріанці. Крім цього, запустили виробництво сиру, копченого на вишневих гілочках. Сири загортають у багаторазові пакети, а зверху – у папір.
Фото надала Надія Миколаєнко