На Дніпропетровщині виготовляють цукати з гарбузів
Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.
За словами жительки Маломиколаївки Валентини Дегтярьової, переважно цукати виготовляють з гарбузів, оскільки у селі їх багато. Також робили із кабачків, слив, груш та яблук. Виробництво однієї партії триває три дні.
«Перший день кришимо, заливаємо сиропом. Тоді проварюємо два-три рази в залежності від сорту гарбуза, і тоді вже – на решето. Сироп відціджується, і складаємо тоді в сушки. Сім-дев'ять годин – і цукати готові», – розповіла жінка.
Староста Петрівського старостинського округу Світлана Гарнадко зазначила, що у 2020 році село перемогло в конкурсі від онлайн-видання за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. За виграні кошти придбали необхідне кухонне обладнання, а також старий будинок для виробництво. В ньому зараз роблять ремонт.
До виробництва цукатів залучили понад десять місцевих жительок.
Фото: Суспільне. Дніпро