Дієтологиня розповіла про продукти, які задовольняють потребу організму в вітаміні С
Укрінформ
У раціоні мають бути різноманітні овочі, фрукти і ягоди - свіжі, заморожені, квашені, щоб постійно підтримувати в організмі достатню концентрацію вітаміну С.
Про це на своїй Фейсбук-сторінці розповіла дієтологиня Світлана Фус, передає Укрінформ.
Дієтологиня зрівняла вміст вітаміну С в середньому апельсині (150 г) та лимоні (120 г). Перший містить майже денну форму вітаміну — 70-80 мг, а другий — 48 мг.
Вона зазначила, що в одній дольці лимона 3-4% необхідної денної норми аскорбінової кислоти. Крім того, більша частина вітаміну руйнується в гарячому чаї. Тому орієнтуватись на вживання тільки лимона як джерела вітаміну С взимку не варто.
Також достатню концентрацію вітаміну С мають наступні продукти:100 г капусти, 1 яблуко, 30 г чорної смородини, 1 помідор,40 г болгарського перцю, 200 г цвітної капусти (на парі).