Замінники м'яса, суперфуди та домашня їжа – головні харчові тренди 2022 року
Про основні харчові тренди 2022 року розповіла виданню Mind директор із маркетингу SUSHKA Олена Гук, передає Укрінформ.
Популярні цьогоріч перероблені продукти, виготовлені з інгредієнтів, які могли б бути харчовими відходами. Це допомагає мінімізувати енергію, що використовується для виробництва.
Ностальгують українці за домашньою кухнею - гречкою, варениками, котлетами тощо. Тому заклади української кухні залишаються популярними і у 2022 році. Експертка зауважила, що традиційна їжа дозволяє повернутись до чогось звичного у сучасному світі.
Також стають актуальними замінники м’яса. За даними дослідження ATKearney до 2040 року 60% споживаного м'яса буде або рослинним або вирощеним у лабораторії. На ринку вже є технології, які створюють замінники. Шеф-кухар компанії NotCo - штучний інтелект, який аналізує страви з інгредієнтів тваринного походження та пропонує рослинний замінник.
Два тренди, які стали ще більш поширеними серед споживачів — доставка та швидка їжа. За останні 5 років додатки для доставки їжі збільшили дохід на 204%, а ще люди почали аналізувати склад на пакуванні та обирають швидкі у приготуванні страви, які зберігають користь продуктів.
Ще одним трендом є суперфуди та вітаміни. Куркума стала спецією, яка додається як інгредієнт в упаковані продукти.