Нестача заліза в організмі впливає на роботу серцево-судинної системи
Про це повідомляє на своїй Фейсбук-сторінці дієтолог Світлана Фус, передає Укрінформ.
Залізо необхідно організму для перенесення кисню, формування імунної системи. У продуктах харчування залізо присутнє в двох формах – гемове та негемове. ⠀
Біологічно доступне залізо (гемове) надходить із продуктами тваринного походження – м'ясом, печінкою, птицею, рибою. З цих продуктів засвоюється 10 – 25% заліза. Рослинна їжа (негемове джерело) є в оболонках злакових та бобових - фітати, у чаї – танін. В таких продуктах містяться речовини, що знижують засвоєння заліза.
Дієтолог зазначила, що найбільш поширеним проявом дефіциту заліза в організмі є анемія. Залізодефіцитна анемія розвивається протягом тривалого часу, а починається із зменшення запасів заліза в організмі.