У РФ заявили про виявлення «чорних скриньок» Іл-76, що розбився під Бєлгородом

У РФ заявили про виявлення «чорних скриньок» Іл-76, що розбився під Бєлгородом

Укрінформ
Обидві "чорні скриньки" військово-транспортного літака Іл-76, що розбився напередодні в Бєлгородській області РФ, знайдені.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на російські ЗМІ, передає Укрінформ.

Зазначається, що прилад реєстрації параметрів польоту та мовний самописець, які були у хвостовій частині Іл-76, найближчим часом доправлять до Москви. Розшифровкою бортових самописців займеться лабораторія Міноборони РФ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Читайте також: Падіння Іл-76 у Росії: СБУ відкрила кримінальне провадження

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Міноборони РФ стверджують, нібито в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив, що обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Читайте також: Росія використовує катастрофу Іл-76, щоб викликати невдоволення в Україні - ISW

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-